Samsonite

Dersom du er interessert i å kjøpe merkevarer til en rimelig pris er designmarkedet Rosada i Roosendaal i Nederland stedet for deg. Samsonite har nylig åpnet en luksusbutikk som tilbyr et bredt utvalg av varer, fra kofferter til kortholdere. En varm stil, lett å vedlikeholde og holdbarhet var nøkkelen til butikkens design, og Pergo ble bedt om å levere og montere 135 m² med Svalbard Eik Sublime eikeparkett.
  • plassering: Europa
  • Land: Europe
  • Prosjekttype: Buttik
  • Brukt tilbehør: Silent Walk
  • Gulvtype: Wood
  • Område: Svalbard

I Samsonite-butikken kan besøkende sikre seg produkter fra tidligere kolleksjoner eller sesonger til lave priser. “Utvalget omfatter produkter fra nær sagt alle kategoriëer”, forklarer direktøren for butikkutvikling his Samsonite, “inkludert kofferter, reisevesker, håndvesker, fritidsvesker og Disney-merkede vesker. Men også paraplyer og små skinnartikler som lommebøker og kortholdere. Vi tilbyr også spesielle reise-tilbehør som nakkeputer, adressemerker og koffertlåser. I personaliseringskiosken kan kundene få sine initialer preget på små skinnartikler og adressemerker.”

Et holdbart gulv med et tidløst utseende

Selve butikken har et areal på 135 m² med ytterligere 25 m² lagerareal. “Det er en stor butikk, med tanke på at Samsonites butikker vanligvis er mellom 80 m² og 100 m² i gjennomsnitt.” For gulvet i salgsområdet av butikken valgte Samsonite Pergo og Svalbard Eik Sublime eikeparkett. Dette lette parkettgulvet med brede planker garanterer et moderne utseende og viser livlige variasjoner i fargenyanser, samt en rustikk trestruktur.

“Et gulv i en Samsonite-butikk må ha det akkurat det rette utseendet og skal fremme kundens handleopplevelse. I tillegg var praktiske aspekter som enkelt vedlikehold og evne til å tåle intenst bruk høyt oppe på listen. Gjennomsnittlig levetid for et butikkgulv er mellom fem og syv år, og gulvet må bevare sitt perfekte utseende gjennom hele denne tiden.”

Stay Clean-teknologi

Skitt og vann kan trenge gjennom et ubehandlet tregulv, og medføre permanent misfarging. Pergo motarbeider dette med Stay Clean-teknologi med ekstra beskyttelse mot væsker og søl, som hindrer skitt i å trenge inn i skjøtene og selve trestrukturen. Denne unike beskyttelsen påføres hele overflaten til hver enkelt planke, samt i alle skjøtene. Syv lag med ekstra matt lakk har blitt påført for et varig gulv som beholder sitt autentiske utseende av ekte naturlig tre.

Akustisk demping

Estetisk passer Pergo parkettgulvet godt med det utseende som Samsonite prøver å introdusere i sine butikker. “Som et naturlig produkt har tre en varmere følelse enn enkelte andre materialer, som keramiske fliser. En annen stor fordel med tregulv er den akustiske dempingen, forutsatt at det er lagt et godt underlag.” Samsonite-butikken i Roosendaal valgte derfor Pergo Silent Walk, et holdbart og sterkt underlag som hjelper til å redusere lyden av fottrinn til et minimum.

PerfectFold-klikksystem

Pergo-gulv kna lett legges oppå et eksisterende flislagt gulv, “og det hjelper godt når budsjettet eller tidsrammen er begrenset. Pergo-klikksystemet er like smart som det er enkelt. To personer kan legge så mye som 100 m² per dag, og dermed redusere tidsbruken for jobben betraktelig. Gulvet er stabilt nok til å leggesï som et flytende gulv. Er det på tide med en oppgradering av butikken? Du kan lett fjerne plankene og bruke dem igjen på et annet sted.”

Pergo som standard

Servicen som Pergo tilbød var også en viktig faktor i Samsonites beslutningsprosess. “Ené sentral kontakt hos Pergo tok seg av alle leveringer til våre butikker i Europa, med leveringer gjort direkte til butikken og uten omveier eller forsinkelser via lokale forhandlere. Til slutt garanterte Pergo også for at det ville være nok av gulvmaterialet på lager til å kunne dekke presserende behov.

Butikken i Roosendaal har bare vært åpen i noen uker men så langt har Samsonite vært veldig fornøyde med resultatet. “Vi har bestemt oss for å bruke parkettgulv fra Pergo som standard når vi gjennomfører oppgraderinger i andre Samsonite-butikker.”

Brukt tilbehør