Go to content Go to search
soverom med brunt tregulv

Om Pergo

Historien til merkevaren Pergo er ikke en vanlig historie, det hele startet med en gnist. Man kan til og med kalle det en revolusjon. En banebrytende idé som var med på å forme selve grunnlaget Pergo står på i dag. Idé nr. 23. I 1977 ga det oss innovasjonen laminatgulv, noe som endret landskapet i bransjen vår for alltid. Der laminatgulv i dag er helt vanlig, har ikke design og naturlig utseende alltid vært en selvfølge. Og vi har aldri sluttet å utforske. Nå inneholder tilbudet vårt også vinylgulv og parkettgulv, og et bredt utvalg av matchende tilbehør. Sammen med den berømte holdbarheten til Pergo.

mennesker samler informasjon for å skape moodboard

Det som skiller oss fra andre

En helt unik historie om suksess som fant sted i Skandinavia, og som til slutt spredte seg over hele Europa og til resten av verden. Nysgjerrighet har alltid drevet virksomheten vår, og det har resultert i et nesten uendelig antall patenter og innovasjoner. Alt vi gjør er knyttet til vår kjærlighet til mennesker, naturens skjønnhet og planetens velvære.

I dag streber varemerket Pergo etter å være fyrtårnet for skandinavisk funksjonell design
en gang i skandinavisk stil med brunt laminatgulv

Skandinavisk design

I dag streber Pergo etter å være fyrtårnet for skandinavisk funksjonell design. Mye har endret seg siden vi har gått fra ett enkelt kategorimerke til et multikategorimerke. Vår dedikasjon til naturens estetikk har ikke det. Vi mener heller ikke at det ikke kan være vakkert uten funksjon.

 
en stue med brunt tregulv og en familie som sitter i sofaen og leser bøker

Floors for real life

Ingenting fremhever den skandinaviske livsstilen mer enn vårt slagord "Floors for real life". Der funksjonell design møter familielivet og en travel, kompromissløse hverdag. Når dyrepoter, ungdommer, joggesko og vinsøl er en reell og konstant test av vår holdbarhet – og der skjønnhet kreves.

 

Vår historie

1977

Idé-77-komiteen i Perstorp oppfinner konseptet laminatgulv under en av idédugnadene.

1980

Det første laminatgulvet, Perstorp Golv GL80, selges i Sverige.

1985

For å møte den raskt voksende etterspørselen av tregulv, bygges og åpnes et nytt, moderne anlegg for produksjon av laminatgulv i Trelleborg i Sverige.

1989

Merkenavnet "Pergo", et akronym av Perstorp Golv (gulv), velges etter en navnekonkurranse og introduseres for første gang.

1991

Perstorp er det første og eneste laminatgulvselskapet som deltar på Domotex-messen i Tyskland.

1995

Pergo oppfinner teknologi som gir en ripebestandighet til tregulv som ingen har sett før (senere markedsført som TitanX™).

Pergo er den første produsenten som får Svanemerket på gulv.

2001

Pergo introduserer patentert klikklåsteknologi, og pregede dekorplater med matchende realistiske overflateteksturer.

2009

Pergo feirer sin 30-årige historie og legger ut på de neste 30 årene ved å introdusere innovativ PerfectFold™-teknologi, som setter en ny teknisk standard for bransjen.

2011

Lansering av Pergo Vinyl Planks & Tiles, en merkevareutvidelse som har som mål å gjøre vinylgulv enda enklere å legge.

2013

Pergo blir et ekte multikategorimerke ved å gå inn på parkettmarkedet, og tar i bruk det nye slagordet "Floors for real life".

2016

Lansering av Sensation – neste generasjon laminat.

2017

Første laminatgulv medEU-Ecolabel.

2019

StayClean-teknologi for parkettgulv.

2023

Ny og forbedret StayClean+ teknologi, som gjør overflaten på parkettgulv vanntett.

kvinne og barn som sitter på et fiskebensgulv

Et varemerke fra UNILIN

Unilin er en internasjonal referanse innen løsninger for interiørdesign og byggebransjen. Rundt om i verden graver rundt 8200 medarbeidere på over 100 steder dypt for å flytte grensene når det gjelder gulvbelegg, paneler og isolasjonsmaterialer.

Unilin Group er mer enn summen av sine deler. Unilin Group består av fem divisjoner som fokuserer på innovasjon og entreprenørskap: Unilin Panels, Unilin Insulation, Unilin Flooring, Unilin Technologies og Godfrey Hirst. Til sammen utgjør disse fem divisjonene ett internasjonalt team: mer innovasjon, mer entreprenørskap, mer lidenskap og flere løsninger for kundene våre.

Oppdag Unilin

Utforsk arbeidsplassen Unilin