Vi presenterer Pergo Norge Kontakt: Per Halvard Aschim

29. oktober 2014

Hei Per Halvard! Fortell oss mer. Hvor lenge har du vært i gulvbransjen og hvordan startet det?

Per Halvard AschimJeg begynte hos Pergo i 2002 etter å ha vært i salg og detaljhandel i annen bransje siden slutten av 70-tallet. Jeg fikk en forespørsel fra John-Magne Pedersen, vår daglige leder, om jeg kunne tenke meg å jobbe med oppfølging og utvikling av våre kunder på Øst og Vestlandet. Jeg takket ja, og har ikke angret ett minutt. Det har vært utrolig morsomt å få være med på en kjempeutvikling for Pergo i Norge og vært vitne til de store endringene som har skjedd med produktgruppen laminatgulv.

Etter at Pergo ble en del av Unilin-konsernet er vi nå en fullsortimentleverandør med parkett og vinyl i tillegg, noe som innebærer at vi kan tilby løsninger for de fleste prosjekter, både private og komersielle.

Hvilket prosjekt har vil du nevne som mest inspirerende?

Det har vært mange gode prosjekter uten at jeg vil trekke fram noen konkret. Det som er mest inspirerende er nok når en støter på utfordringer og kan hjelpe til med å løse dem og ikke minst når en kan foreslå løsninger som kunden ikke har tenkt på og som fører fram til et sluttresultat som blir bra for den som skal bruke gulvet.

Laminat, tre eller vinyl?

Dette er som å spørre om hva du skal ha på deg når du skal på tur! Det er lokale forhold og ytre betingelser som avgjør, enten du skal velge antrekk eller gulv.

Legger du et parkettgulv i et inngangsparti til en forretning beliggende på gateplan, må en regne med at det gulvet vil ha et annet utseende enn et vinyl eller laminatgulv etter et år eller to. For ikke å snakke om vedlikeholdsprosedyrene. Dette er valg kunden må ta, men som jeg håper å få være med på som en «nøytral» rådgiver.

Den muligheten vi har til å tilby riktig gulvløsning,uansett type prosjekt, er kanskje det jeg liker aller best.

Hva er de største utfordringen framover? Hva ønsker du å oppnå med arbeidet ditt?

Å nå ut til arkitekter, utbyggere og utførende med informasjon om hvilke muligheter de har til å finne riktig løsninger for sine prosjekter er en utfordring. Vår hjemmeside for det profesjonelle markedet er en stor forbedring som vil gjøre det lettere for alle å finne informasjon,inspirasjon og fakta. Jeg ønsker å kunne bidra til at flere velger rett produkt til sitt prosjekt, og samtidig bidra til at installasjon og montering blir gjort på en fagmessig måte. Jeg har ofte et møte og en kort gjennomgang med håndverkere før legging av gulv starter. Det er en fin måte å unngå at det blir gjort feil som må rettes i etterkant. Dette sparer både utførende og kunde for unødige kostnader og frustrasjon.

Oppsummert kan en si at jeg ønsker å være en medspiller og rådgiver for våre kunder, ikke en selger som er mest opptatt av volum og kroner.

Hva er dine favoritter i Pergo’s sortiment? Velg et fra hver kategori.

Jeg er nok som folk flest og ganske lei 3-stav gulv.

Blant laminatgulvene er jeg svak for Longplank-formatet og har Drivved eik som min favoritt. Lange solide planker med fasete kanter.

Parketten jeg velger heter Gotland Fjordeik, et nydelig gulv med børstet struktur, matt lakk og en diskret fasing på langsidene. Dette er et tidløst gulv som framstår som et dempet, men samtidig karakteristisk grunnelement i ethvert rom.

Vinyl med sine gode fukt og lydegenskaper er en sterkt voksende produktgruppe. Vi leverer den både i flis og plankeformat. Jeg velger den tøffe, men samtidig nøytrale Grå betong. Den passer godt til det meste, enten du skal ha den i et inngangsparti i en privatbolig, et kundemottak eller i en skobutikk.

VIL DU VITE MER?

Du kan kontakte Per Halvard, enten på tlf 901 34 552 eller på e-mail per-halvard.aschim@unilin.com.

Han kan fortelle mer om dine muligheter for riktig gulvløsning til ditt gulvprosjekt.

NYHETSBREV

Abonnér på vårt nyhetsbrev, for å høre om nyvinninger, produktserier og siste nytt fra Pergo.

ABONNÉR

Connect with us: