Pergo presenterer: nye kolleksjon av luksusvinylgulv

20. august 2015

Mange års investeringer i forskning og utvikling har nå kulminert i et gulvsortiment som nesten ikke er til å skille fra gulv i naturstein og -trevirke. Takket være det utrettelige arbeidet som er lagt ned av Pergo-designteamet passer dessuten plankene og flisene perfekt til trendene innen moderne interiørdesign.

"Når det gjelder vårt nyeste utvalg av kommersielle vinylgulv har vi virkelig satset for fullt", sier Oke Nollet, designdirektør for Pergo. "Sammen med teamet har jeg en finger på pulsen til det som er i gjære innen interiørdesign, fra Milano til Paris. Trendene vi oppdager – på internasjonale messer, i ledende designpublikasjoner og gjennom konstant kontakt med arkitekter og designere – er ledemotivet for alt vi gjør".

Denne sesongen omsettes på nytt dette engasjementet til et utvalg av nye innredningstemaer som tilbyr den perfekte løsningen for alle som er på utkikk etter å friske opp interiøret sitt. Fra den umiskjennelige populariteten til trevirke, til det moderne utseendet som gis av stein- og industrimaterialer, så finnes det et vinylgulv for enhver smak.

Trevirke er overalt

Med sine virkelighetsnære imitasjoner av autentiske tregulv, tilbyr Pergo et rimelig og lite vedlikeholdskrevende alternativ. Nye vinylutvalg omfatter gulv i myk tresort-design, som den stilige "Light grey chalet pine", samt tidløse eikedesigner, som "Classic nature oak".

Trevirke er gjengangeren i interiørdesign. Likevel er det nå, mer enn noen gang, in-materialet som velges av dem som vil skape et naturlig og harmonisk hjem

"Trevirke er gjengangeren i interiørdesign. Likevel er det nå, mer enn noen gang, in-materialet som velges av dem som vil skape et naturlig og harmonisk hjem", forklarer Oke. "Og selv om skandinavisk design er ansvarlig for en økning i bruken av myke tresorter, er eik fremdeles den dominerende arten. Det som imidlertid er nytt, er en tendens til å kombinere den med kraftige farger som for eksempel karakteristiske svart- og rødtoner".

Nærmere naturen

I kjølvannet etter denne fornyede forkjærligheten for trevirke har Pergo også merket seg en voksende innflytelse av naturmaterialer og trykte materialer generelt. "Kombinasjonen av organiske materialer og sjatteringer skaper en forfriskende og avslappende atmosfære. Den stimulerer sansene og sprer samtidig energi og en følelse av velvære", kommenterer Oke.

Denne forkjærligheten for alt fra naturen er drivkraften bak to klare trender. Den første trenden, en frimodig kjærlighet til renhet i teksturer og farger, inspirerte Pergo til å skape "Golden nature oak" og "Light nature oak". Begge mønstre går tilbake til begynnelsen. Ved å ta effekten av omfattende behandling og fernissering ut av likningen, lot de trevirkereproduksjonene skinne på sitt reneste.

Den andre trenden understreker den siste tidens fokus på grønt levesett, og er en tendens mot utsøkt håndverk og robuste materialer. Med vinylgulv som "Modern coffee oak" og "Grey heritage oak", viser Pergo på nytt at de er flinke til å fange opp definerende trender. Fra den ekstra matte overflaten til det autentiske utseende, som skyldes sporene på alle fire sider av plankene, gir vinylgulvene ethvert hjem et anstrøk av snekkerkunst.

Industrimaterialer

"Betong, metall, marmor, skifer … ledende interiørdesignere har en god stund nå vært toneangivende i bruken av industrimaterialer. Og dette er ikke bare begrenset til gulv. Når det gjelder møbler, markeringsvegger, ja selv bordservise, så finnes det ingen grenser når det kommer til å innlemme denne trenden i boligen", forklarer Oke.

Til forskjell fra trevirkeimitasjoner, som bare kommer som planker, produserer Pergo sine steinmønstre i flisformat. Vinylflisene "Light concrete" gir for eksempel rommene et moderne og fint uttrykk som ellers gjerne er reservert for romslige, men kostbare loftslokaler i gamle industribygninger. Med Pergos "Grey scivaro slate"-vinylfliser kan du dessuten gi kjøkkenet det strøket av fornemhet som er så typisk for samtidsdesign.

Ingen kompromisser når det gjelder ytelse

Til tross for skarpt fokus på design og et unikt og naturlig utseende, er Pergo-vinylgulv likevel blant de mest pålitelige på markedet. Det nye, patenterte PerfectFold V-klikksystemet sørger for maksimal stabilitet, ved å muliggjøre både vertikal og horisontal låsing for rask og enkel montering. Takket være et beskyttende topplag drar dessuten Pergo vinylplanker og -fliser fordel av at overflaten er fullstendig forseglet. Dette gjør dem ikke bare lettere å holde rene, men det gir også beskyttelse mot riper og flekker.

På grunn sin bakgrunn fra prosjektmarkedet – tenk hotell- eller butikkgulv – er alle Pergo-gulv tilgjengelig i to holdbarhetsklasser. På den ene siden er Optimum-gulv i klasse-33 designet for å kunne tåle den tyngste fottrafikken og egner seg, for eksempel, veldig godt for vestibyler og kontorer. På den andre siden utgjør Premium-gulv i klasse-32 et lettere, men likevel slitesterkt alternativ for rom med mindre trafikk, som stuer eller soverom. Ved å tilpasse gulvet til bruken av rommet, kan du spare penger uten å gå på kompromiss med hverken utseende eller ytelse.

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, nyvinninger og inspirasjon fra Pergo.

Abonnèr

Ta kontakt med oss: