Opptjen poeng mot LEED-sertifisering når du installerer Pergo-gulv.

15. desember 2014

LEED, eller Leadership in Energy & Environmental Design er en miljøsertifisering utviklet av U.S. Green Building Council. Byggeprosjektene oppnår LEED-sertifisering ved å rette seg etter visse miljøkrav. Antall poeng opptjent i de ulike byggefasene, avgjør hvilket sertifiseringsnivå prosjektet oppnår: sertifisert, sølv, gull eller platina.

Det valget du foretar når du skal legge gulv, er avgjørende for om du vil kunne få LEED-sertifikatet. Ved å installere Pergo laminatgulv, kan du oppnå 6 poeng på veien mot sertifisering. Dette er basert på vår bruk av resirkulerte materialer, PEFC-sertifisert treverk, kortreiste materialer, og lave utslipp og avgassing.

Krav til opptjening av LEED-poeng.

1. Resirkulerte materialer

LEED-sertifiseringen krever at innholdet av resirkulerte materialer i det ferdige produktet utgjør minst 20% av totalt materialforbruk i produksjonen.

Pergo laminatgulv inneholder minst 30% resirkulerte materialer.. Dette alene er verdt 2 LEED-poeng.

2. Lokale ressurser og byggevarer

10-20% av alle byggevarer bør kunne produseres innenfor en radius på 800 km fra byggeplassen, noe avhengig av den totale kostnaden på byggevarene brukt i prosjektet.

Pergo laminatgulv produseres i Wielsbeke i Belgia. Gulvene distribueres til hele Europa fra sentralt plasserte lagerhus. Sannsynligheten for at det nærmeste lageret er mer enn 800 km unna byggeplassen din, er forholdsvis små. Dette er verdt 2 poeng i sertifiseringsprosessen.

3. Bruk av sertifisert treverk.

Bruk minimum 50% (basert på kostnad) FSC-godkjente, tre-baserte produkter og materialer i produksjonen. FSC står for Forest Stewardship Council, og er en organisasjon som jobber for en bærekraftig og miljøvennlig utvikling i skogbruket.

Pergos laminatgulv inneholder 70% PEFC-sertifisert treverk. PEFC kan sammenlignes med FSC, og dette er verdt 1 sertifiserings-poeng.

4. Lave utslipp

Byggeprosjekter utenfor USA bruker som regel produkter som er testet og godkjent i henhold til enten CDPH-standarden (2010) eller det tyske AgBB Testing and Evaluation Scheme (2010).

Alle våre laminatgulv er sertifisert av DiBt, og bærer deres Ü-merke. Her får du det siste av de 6 sertifiseringspoengene.

Vil du vite mer?

Ta gjerne kontakt med oss for å få mere informasjon og tilbud.

Newsletter

Abonnèr på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, nyvinninger og inspirasjon fra Pergo.

Abonnèr

Ta kontakt med oss: