"Everything for you, Pergo" - Inspirasijonskveld med billedkunstneren Jan De Cock

17. desember 2014

Den 28.november inviterte Jan De Cock og Pergo hele 300 arkitekter til å bli med på billedkunstnerens workshop i Anderlecht. Det ble en svært inspirerende aften, i ekte pop-up stil. Jan satte opp utstillingen 'Everything for you, Wielsbeke' på nytt, under nøye oppsyn av kulturminister Sven Gatz.

Ikke mindre enn 300 belgiske arkitekter tok turen til Jans workshop fredag kveld. Den gamle papirfabrikken huser nå Sint-Lukas School of Arts, men om ikke lenge flytter Brussels Art Institute, BAI, inn. Både kulturminister Sven Gatz og styreformann ved Sint-Lukas, Paul Corthouts, var fulle av lovord. “Et strålende initiativ, der kunst og godt håndverk kan gå hånd i hånd”, uttalte de.

Pergo og kunsten, et bilde på fullkommenhet

Det ble tidlig klart at Pergos ekspertise og håndverk også spilte en betydelig rolle i denne sammenhengen. 'Everything for you, Wielsbeke' - en unik samling av Jan De Cocks installasjoner - overgikk alles forventninger. Arkitektene fra Belgia lot seg gang på gang forbløffe over den uventede sammensetningen av ting De Cock har funnet og slitesterke Pergo-materialer.

Mens kulinariske herligheter ble sendt rundt på eksklusive Pergo-fat, satte Paul De Cock (Direktør i UNILIN) det langvarige samarbeidet mellom UNILIN og Jan De Cock i søkelyset.  

“Vårt utvalg av design og finish gir Jan en utmerket palett å jobbe med”, sa Paul. “Et maleri, skulptur, som del av en installasjon : selv i de mest utrolig kunstformer, vet Pergo å formidle kunsterens budskap på en sann og presis måte. ”

Selv i de mest utrolig kunstformer, vet Pergo å formidle kunsterens budskap på en sann og presis måte.


Toppen av kransekaka var den musikalske avslutningen ved den flamske sangeren og låtskriveren Daan. Med sanger som ‘Swedish Designer Drugs’ – Pergo har røtter i Sveriga– og ‘Icon’ – Pergo er hjernen bak laminatgulv, og vil for alltid være et legendarisk produktnavn i bransjen – sto han for perfekt musikk og underholdning denne givende og inspirerende kvelden.