Idé 23: historien bak laminatgulvet

31. august 2015

På midten av 1970-tallet opplevde Perstorp Corporation i Sør-Sverige en drastisk nedgang i salget av sitt velkjente høytrykkslaminat. For å gjøre noe med dette satte selskapet ned en komité i 1977 for å tenke ut andre mulige bruksområder for sitt en gang så dominerende produkt.

Det var bare en begrensning: ingen ideer skulle regnes som umulige.

Derfor samlet en gruppe med dedikerte kollegaer seg i et lite rom i Perstorp. Deres eneste oppgave var å komme på så mange nye produktidéer som mulig for høytrykkslaminat. Idédugnadsteamet ble kalt “Idé-77”, og de samlet over hundre ideer om alt fra bowlingbaner til ishockeyvantplater, og fra venteskur på bussholdeplasser til kornsiloer.

Idé 23

Idé nr. 23 på denne listen var skrevet ned som “Perkett – laminatgolv”. Det var et av de få forslagene som inkluderte et potensielt handelsnavn. Etter ytterligere studier og tester fikk idé nr. 23 omsider grønt lys, og høsten 1979 ble det aller første Perstorp-laminatgulvet, Perstorp Golv GL80, satt i produksjon. Resten er historie.

Perstorps innovasjon revolusjonerte gulvindustrien, og markerte starten på en helt ny kategori av gulv som ikke bare passet i hjemmemiljøer, men som også er solid nok for forventningene til kommersielle miljøer.

Merkenavnet Pergo, et akronym av Perstorp Golv, ble lansert i Sverige i 1989, og i dag er det et av verdens mest anerkjente og pålitelige gulvmerker.

Historien om laminatgulvet

  • 1977 – Idé-77-komiteen i Perstorp finner opp konseptet med laminatgulv under en idédugnad
  • 1980 – Det første laminatgulvet (Perstorp Golv GL80) blir solgt i Sverige
  • 1989 – Merkevarenavnet “Pergo” (et akronym av Perstorp Golv) blir valgt etter en navnekonkurranse, og introdusert på markedet
  • 1991 – Første produsent av laminat på Domotex-messen
  • 1992 – Lansering av høykvalitets produkt for kommersielle miljøer (Pergo Publiq)
  • 1994 – Pergo laminatgulv introduseres i USA
Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, referanseprosjekter, innovasjoner og inspirasjon fra Pergo.

Abonner

Ta kontakt med oss: