Pomme D'Or: Med tre som base for den klassiske atmosfæren

13. juli 2015

Eieren av La Pomme d'Or i Oudenaarde ønsket at hotellet skulle gjennomgå en grundig renovering, samtidig som man bevarte og viste respekt for den klassiske og fredelige atmosfæren hotellet representerer. MD Interior sørget for at hotellet møter moderne byggekrav, og ga bygningen et imøtekommende og tidsriktig utseende. Pergos gulv brukt i prosjektet er svært naturtro, og ser akkurat ut som tre. De er, bokstavelig talt, fundamentet i oppussingen.

Willy Naessens ville gi bygningen et nytt og friskt utseende. Det dannet grunnlaget for valg av materialer og samarbeidspartnere.


La Pomme d'Or er en gammel flamsk café fra 1400-tallet, og ligger midt i Oudenaarde sentrum. De siste tiårene har bygningen, som fungerte som hotell, hatt flere eiere, før Willy Naessens kjøpte og overtok. Opp gjennom årene har det vært utført mindre vedlikeholdsarbeid, men Naessens følte at det nå var på tide med en skikkelig overhaling. "Han ville gi bygningen en ansiktsløfting, og spesielt trengte soverom og bad en skikkelig oppussing", sier arkitekt Delphine Maes i MD Interior. "Vi inkluderte også fellesarealene i oppussingen, og nå oppfyller hele hotellet dagens brannforskrifter og andre lovbestemmelser."

Moderne, men klassisk

I løpet av renoveringen ble bygningens reisverk byttet ut der det trengtes. Alle bad har blitt pusset opp. De har fått moderne materialer, og badegulvene ble til slutt limte vinylflis. Rommene fikk blant annet nye varme- og ventilasjonssystemer, og nytt gulv, både parkett og teppe, ble lagt i hele bygget. "Stilen i bad og soverom måtte matche med resten av bygningen", forklarer Maes. "Det er grunnen til at vi så oss om etter en løsning som beholder den gamle stilen, men samtidig har en moderne look." Arkitektene tok mål av hele bygningen, slik at de kunne gjøre 3D-simuleringer, og komme frem til ulike designforslag på denne måten. MD Interior la frem forslag til forskjellige detaljer i innredningen, og dette gjorde det enklere for klienten å velge den stilen og atmosfæren han så for seg. "Det dannet dessuten grunnlaget for vårt valg av materialer og samarbeidspartnere."

Naessens hadde gode erfaringer med Unilin, så vi inviterte han til å komme og se på utvalget i vårt galleri.


Det var slik vi kom fram til å bruke en blomstrete tapet i stedet for maling eller umønstret tapet, og til å velge veggpanel og gulv som ser ut som tre. "Enkelte rom hadde teppe, andre hadde parkett", utdyper Maes. "I og med at ønsket var en varm og klassisk atmosfære, forslo vi å bruke parkett overalt. Naessens hadde gode erfaringer med Unilin, så vi tok en titt på utvalget i vårt galleri. Vi mente at Pergo ville være perfekt til dette prosjektet." Valget falt på Herregårdseik, et klassisk laminatgulv i eik, med faser på plankenes langside. Gulvet har en tydelig og rustikk struktur med 'sprekker', som fremheves av en silkematt finish. Pergo vinyl i skifermønster ble brukt på badegulvene. Laminatgulvet fjærer, og har lydabsorberende undergulv. Hele oppussingsprosjektet ble gjennomført på kort tid. "Tidsfristene var ekstremt korte. Organiseringen var godt gjennomført, og hele prosessen vel-koordinert", sier Maes. Hotellet var stengt i kun tre måneder!"

Ønsker du å vite mer?

Vil du finne ut av hva Pergo kan tilby og bistå med i ditt prosjekt? Kontakt oss , og få personlig og uforpliktende råd og tips til både oppussings- og byggeprosjektene dine.

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, nyvinninger og inspirasjon fra Pergo.

Abonnèr

Følg oss: