Pergo består slitestyrketest fra det virkelige liv på sentralbanestasjonen i København

6. januar 2015

I en periode på to uker ble laminatgulvet utsatt for tett trafikk fra ca. en halv millioner reisende ved sentralbanestasjonen i København i Danmark. Pergos public Extreme-laminat, som er spesialdesignet for intensiv bruk, bestod prøven og vel så det. En bit av gulvet som ble brukt i København, vil bli utstilt under den kommende Domotex-messen i Hannover (Tyskland).

Hver dag går det over 100 000 personer gjennom sentralbanestasjonen i København.Hver dag går det over 100 000 personer gjennom sentralbanestasjonen i København. Det er det viktigste knutepunktet for reisende i den danske hovedstaden. Natten den 9. november 2014 stengte Pergos gulvleggere inngangen på østsiden av stasjonen for å realisere en ambisiøs test fra det virkelige liv. Målet? Å vise hvordan Pergos laminat i slitestyrkeklasse 34 er den perfekte løsningen for kommersielle bruksområder med intensiv bruk.

I en periode på to uker overvåket Pergo-teamet gulvets tilstand der det ble utsatt for tusenvis av sko, rulleskøyter, vogner og sykler. Den tette trafikken og virkningen den hadde på laminatgulvet, ble dokumentert på film. Så snart testen var utført ble både videoen og selve gulvet bevis på den eksepsjonelle slitestyrken.

Årtier med ekspertise

Laminatgulv i offentlige miljøer må være ekstremt slitesterke. Pergos gulv fås i tre slitestyrkeklasser, der public Extreme-serien er best egnet for intensiv bruk. Takket være den patenterte TitanX™-overflatebeskyttelsen gir laminatgulvet utmerket bestandighet overfor slitasje, slag og riper.

Sentralbanestasjonen i København ga en perfekt anledning til å få testet disse egenskapene i det virkelige livAnders Karlsson, internasjonal porteføljesjef i Pergo, forteller historien bak Pergos laminatgulv: “For oss dreier det seg om å lage vakre, men praktiske gulv med lang levetid. Vår lange erfaring gjør at vi kan sette sammen en gulvløsning med utmerket beskyttelse mot intensiv bruk. Sentralbanestasjonen i København ga en perfekt anledning til å få testet disse egenskapene i det virkelige liv.”

Utstilt under Domotex

Hver fase av testen i København, fra legging til demontering, ble filmet. Resultatet er en utrolig dokumentasjon, som ikke bare viser hverdagstrafikken, men som også setter slitestyrken til Pergo-laminatet i et nytt perspektiv.

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, referanseprosjekter, innovasjoner og inspirasjon fra Pergo.

Abonner

Ta kontakt med oss: