Pergo spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet.

15. desember 2014

Bagworth Community Centre ble nominert i kategorien for mindre næringsbygg, Small Non-Residential Scheme of the Year, ved ProCon Leicestershire Awards, fylkets hyllest av den lokale byggebransjen. Nominasjonen kommer delvis som følge av installasjon av Pergos laminatgulv i kommersiell kvalitet og eikefinish, som forsamlinglokalet og det vesle lokalsamfunnet nå nyter i fulle drag.

Prosjektet ble finansiert av The Big Lottery, og omfattet totalrenovering av hele den 104 år gamle bygningen. Forsamlingslokalet fikk Pergos høykvalitets Original Excellence laminatgulv, etter anbefaling fra prosjektets entreprenør, Leicester-baserte Smallman & Son. Arkitekten Pick Everard tok anbefalingen på alvor, og forstod at Pergos Original Excellence-gulv ville tilfredsstille kravene om et tregulv som trenger minimalt vedlikehold.

Det vesle lokalsamfunnet ønsket et gulv som lignet det originale, og ville først ha et gulv i en myk tresort, med not og fjær-anordning. Etter å ha vurdert ulike tilbud, og tenkt seg om to ganger, ble det likevel bestemt at et laminatgulv ville gi det ønskede utseendet, men uten den samme slitasjen og misfarging over tid. I stedet ble det altså slitesterkt og tilnærmet vedlikeholdsfritt laminatgulv.

Andrew Glasby, senior architectural technician ved Pick Everard.

Pergo Original Excellence laminatgulv er laget for å tåle relativt stor slitasje og påkjenninger, omtrent som man kan forvente i Bagworth Community Centre. Med PerfectFold™ 3.0 klikk-teknologi, er gulvet utrolig enkelt å legge, samtidig som TitanX&trade gir utmerket slitestyrke i sterkt trafikkerte områder. TitanX&trade er en aluminiumoksid-forsterket overflate, som gjør gulvet spesielt godt rustet mot riper og slitasje.

Forsamlingslokalet var nedslitt og hadde dessuten seget, som følge av gammel gruvedrift, og måtte derfor få nytt og armert betonggulv. Pick Everard, i samarbeid med Smallman & Son og Michael John Flooring, kom frem til at den beste planen for det nye gulvet ville være å legge et tømmerdekke, med flytende Pergo laminatgulv på toppen. Dette ville være fordelaktig om det skulle oppstå bevegelser i grunnen i fremtiden.

Lett å legge

Pergos laminat, plank ble anbefalt av underleverandøren Michael John Flooring, som hadde god erfaring med produktet, og visste at gulvet var enkelt å legge. Gulvet ville kunne tåle at den gamle bygningen beveget seg noe, samtidig som Pergos ti års garanti for kommersielle gulv gjorde Original Excellence til et opplagt valg. Vi har aldri tidligere bedt spesifikt om å få bruke Pergo laminatgulv, men det er definitivt ikke siste gang! forklarer Andrew Glasby.

Vi har ikke tidligere bedt spesifikt om å få bruke Pergo laminatgulv, men vil absolutt gjøre det igjen, om sjansen byr seg.

Alexandra Kowalczuk, Head of Business Developments ved Smallman & Son, fortsetter: “Helt fra begynnelsen visste vi at dette kom til å bli et spesielt prosjekt. Gulvet var bare en av utfordringene vi støtte på, men takket være samarbeidspartnere rike på erfaring og kunnskap, samt et passende laminatgulv fra Pergo, har vi greid å levere et sluttresultat vi er fantastisk stolte av. Vi er også takknemlige og glade for at innsatsen vi har lagt ned ble lagt merke til. Ikke bare var prosjektet nominert ved årets ProCon Leicestershire Awards, men det var også i finalen i kategorien for næringsbygg ved East Midlands Forum for Built Environment Awards”.

Omtrent 146 kvadratmeter med Pergo laminatgulv ble lagt i Bagworth Community Centre som en del av en større oppussing. Renoveringsprosjektet omfattet også flere miljøvennlige tiltak, slik som installasjon av solcellepaneler på taket av den gamle bygningen.

Vil du vite mer?

Ta kontakt, for uforpliktende konsultasjon og tilbud.