Pergo laminatgulv får kundene til å føle seg som hjemme hos Avance Shoes

30. juni 2015

Skap en hjemlig, men samtidig moderne atmosfære - for hele familien. Med denne visjonen for forretningen, var Pergos laminatgulv i kommersiell kvalitet det beste valget for Avance, som sto foran en oppgradering av sin skobutikk i Bree i Belgia. Da det viste seg at prøveprosjektet ble en kjempesuksess, ble Pergo forespurt om å tilføre den samme tidsriktige og varme stemningen i resten av Avances skobutikker.

Med femti utsalgssteder i Beliga, fire i Nederland og ett i Luxemburg er Avance Shoes en stor kjede, og markedsfører sko med trendsettende kvinner, menn og barn i målgruppen. Avance eies av Euro Shoe Group, som driver 390 butikker og er en av Benelux-landenes største sko-kjede. Andre kjeder som også eies av Euro Shoe Group er Shoe Discount og Bristol, der særlig den sistnevnte er populær i Nederland.

Familevennlig atmosfære

Euro Shoe Group er et familie-eiet foretak, og har drevet i fottøy siden 1925. Grunnmuren i suksessen er et moderne og dynamisk syn på trender og mote i samfunnet. På bakgrunn av dette var Avance Shoes ivrige etter å implementere et nytt konsept i sine utsalgssteder, sier Konsept- og prosjektkoordinator Didier Janssens. “Med stadig økende netthandel, har vi mindre trafikk inn i selve butikken. Naturligvis har Avance sin egen nettbutikk, men det er likevel noe eget ved å skape et personlig forhold til kundene der ute blant skohyllene. Ved å innføre en hjemmekoselig atmosfære, med et snev av moderne og sofistikert tilsnitt, mener vi at vi kan øke kundetilstrømningen. ”

Ideen bak? Mer enn noen gang ønsker Avance at kundene skal føle seg velkomne, og aller helst som hjemme, i butikken. “Det er en kjent sak at menn generelt ikke liker å handle. Vi ønsker å fjerne denne sperren ved å legge til rette for en god opplevelse for dem, ved å sette frem myke sofaer, aviser og noe å drikke”, legger Didier til. “Vi gjør det samme for små barn. De kan leke i lekelandet vårt, mens mammaene handler i fred og ro, og slik blir handleturen en positiv opplevelse for hele familien. ”

For en tid tilbake la jeg Pergo-gulv hjemme hos meg selv. Jeg ble positivt overrasket over hvor raskt og enkelt det var å legge, og over hvilke valgmuligheter man har i dekor, bredde og størrelse.


Tre med glød og varme toner

Vår intensjon om å skape en hjemlig atmosfære, innebar at vi måtte endre butikkinteriøret. “Vårt kjennetegn var sort og hvitt, og i interiøret fantes både synlige bjelker og betonggulv ”, forklarer Didier. “Looken var urban og moderne, med strenge linjer.” Forvandlingen fra dette, og til et varmere og mer innbydende interiør innebar en rekke endringer: “Vi bestemte oss for å beholde den sorte fargen, og bruke varme tresorter i stedet for det hvite. Det var to måter å gjøre dette på: panelplater i tømmer og Pergo laminatgulv.”

Positiv opplevelse

Hvorfor valgte vi Pergo? “Delvis av personlige grunner”, utdyper Didier. “For en tid tilbake la jeg Pergo-gulv hjemme hos meg selv. Jeg ble positivt overrasket over hvor raskt og enkelt det var å legge, og over hvilke valgmuligheter man har i dekor, bredde og størrelse. Jeg valgte EndlessPlank i eik: dette er lange planker uten synlige sømmer. De skaper en følelse av god plass og en moderne look. Kombinert med den naturtro eike-finishen, gir det et hyggelig og hjemmekoselig uttrykk. Man kunne oppnå en lignende effekt med vegg-til-vegg-teppe, men tepper er ikke særlig moderne og heller ikke enkelt å holde rent. Ingenting er som hyggen og varmen et tregulv kan gi. Pergo-laminaten jeg selv installerte hjemme møtte alle kravene vi stilte til gulvet i butikklokalene våre. ”

Det er en liten forskjell, bare... “Når barnebarna mine kommer på besøk har jeg ingen problemr med å la dem leke på Pergo-gulvet. Det er ekstremt slitesterkt, og toppsjiktet gjør det uhyre motstandsdyktig mot riper og smuss. I butikkene, derimot, er det mye større trafikk daglig, og derfor tenkte vi at Klasse 33 måtte være passende der. Det har nemlig ekstra stor slitestyrke og ripebestandighet. ”

Responsen var overveldende positiv! Kundene satte stor pris på uttrykket og stilen vi hadde jobbet så mye med å oppnå.


Raskt og enkelt

Den første forvandlingen fant sted ved Avance i Bree - en stor forretning på hele 684 m². Når han ser tilbake på prosjektet er Didier spesielt fornøyd med hvor enkelt og greit hele prosjektet ble gjennomført. “Og, det er sånn det skal være! Når vi har satt en dato for den offisielle åpningen, MÅ vi bare bli ferdige til tiden. Pergo-teamet har gjort en fantastisk jobb, og jeg er imponert over installasjonsprosessen som både var hurtig og enkel. Man trenger ikke engang rive opp hele gulvet for å bytte ut en ødelagt planke - det handler bare om å lirke ut den gamle og erstatte den med en ny og uskadd. Imponerende.”

Avances ‘nye stil’

Den ultimate testen kom da vi fikk se hvordan kundene mottok den nye looken. Var de fornøyd med oppgraderingen? “Absolutt. Responsen var overveldende positiv. Kundene satte stor pris på uttrykket og stilen vi hadde jobbet så mye med å oppnå. ”

Vellykket prøveprosjekt. Avance Shoes oppgraderer nå alle sine forretninger, og Pergo er stolt samarbeidspartner. Didier forteller: “Vår butikk i Diest er nestemann ut. Den ligger inne i byen og er relativt liten med sine 250 kvadratmeter. Deretter vil vi prøve ut det nye konseptet ved en av forretningene som ligger inne i et kjøpesenter, men er fremdeles litt usikre på hvilken. Alle Avance-butikkene skal til syvende og sist oppgraderes, og vi kommer til å jobbe på 2-3 butikker hvert år. ”

Betyr dette at Didier Janssens er ferdig med sin del av jobben? Langt ifra. Han planlegger allerede neste prosjekt. “Shoe Discount-butikkene er også klare for oppussing”, forklarer han. “Siden disse er lavprisbutikker har vi naturlig nok et mindre budsjett, men gulvet skal likefremt være robust og se bra ut! Jeg kan allerede slå fast at det med stor sannsynlighet blir Pergo som leverer gulvet igjen. Takket være rikt utvalg i dekor og kvalitetsnivå finner vi helt sikkert noe som passer både smaken og budsjettet.”

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt, nyvinninger og inspirasjon fra Pergo.

Abonnèr

Ta kontakt med oss: